Anmeldt! «Abzu»

humpbackwhale

Hadde høye forventninger til dette.

«Journey» er et av mine favorittspill, og «Abzu» er satt sammen av mange av de samme folka og anses som den åndelige oppfølgeren. Etter å ha kommet meg gjennom det et par timer lange spillet så sitter jeg igjen med blandede følelser.

På den ene siden er jeg skikkelig glad i sånne spill som dette. Det er givende og meditativt å utforske havet, og spillet dras ikke ut i det uendelige (synes med fordel flere spill kan skrape vekk unødvendig fyll og heller konsentrere opplevelsen).

«Abzu» har en tematikk og et budskap som er viktig, uten at spillet mater deg med teskje.

Likevel sitter jeg igjen med en litt tom følelse. Det har muligens med forventninger å gjøre, men jeg ble aldri helt grepet. «Journey»-virkemidlene var der hele veien, men de opplevde jeg som mer forstyrrende enn et hjertelig gjensyn.

For «Abzu» låner skamløst, uten at ting sitter like bra.

shshshshark-noscale
Den visuelle stilen i «Abzu» virker tidvis malt, med minimalistisk fargebruk og spennende lyssetting.

Det var vanskelig å få grep på historien, iblant følte jeg meg forvirret, nesten som om jeg gikk glipp av ting. Mitt inntrykk er at «Abzu» mangler selvtillit – at «Journey»-formelen hviler over som en liten forbannelse. At det ikke står like stødig på egne bein. At regien ikke er like god. At spillet ganske enkelt ikke er like bra.

Når musikk, design og oppbygning er nesten identisk, blir det vanskelig å ikke sammenligne. «Abzu» lever ikke opp til forventningene, og da blir det skuff da, vet du.

Følelser ass.

Likevel anbefaler jeg «Abzu». Et spill som er voksent, smart og er en deilig reise i utsøkt design og musikk. Det er over i løpet av én kveld, og er underholdning på skjerm verdt å få med seg.

VURDERING: 8/10

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s