Spillanmeldelse: «Ratchet & Clank»

Lytt til anmeldelsen (ovenfor) som begynner etter 31 minutter.

Mine damer og herrer, velkommen til min spillanmeldelse! Jeg har aldri anmeldt et spill før, men jeg har lest en anmeldelse fra min pappa, Kristian, så hvor vanskelig kan det være?

ratchet-and-clank-wallpaper-3
– Ja, hvor vanskelig kan det være?

Nå skal vi snakke om «Ratchet & Clank».

Jeg fikk i oppgave å anmelde dette, siden det er et barn- og litt sånn familiespill. Men jeg har lagt merke til at det fungerer for voksne barn også, for da jeg pusset tenna, hørte jeg pappa le litt i sofaen, og da jeg kom ut av badet spilte han «Ratchet & Clank».

For spillet har skikkelig gøyal humor!

Jeg har ledd mye av «Ratchet & Clank» fordi kommentarene er så rare og morsomme. Husker for eksempel et superviktig oppdrag for å ta superskurken Chairman Drek. Captain Qwark satt på kontoret sitt med en gjeng med romspeidere som skulle ut på oppdrag. Han forklarte oppglødd hva oppdraget gikk ut på, hvor enkelt det kunne utføres, og forestilte seg hvordan han delte ut deng til skurkene, mens det han egentlig brydde seg om var å komme hjem til deilige vafler etter oppdraget.

Spillet handler om en liten rev som heter Ratchet, og en enda mindre robot, som blir kalt Clank. Ratchet er en mekaniker, som også har innmari lyst til å bli en romspeider. Da han hørte at selveste Captian Qwark skulle komme til byen for å rekruttere romspeidere, så han det som sin store mulighet til å få drømmen sin til å gå i oppfyllelse.

Selve spillingen handler i stor grad om å smashe fiender, kasser, planter, diamanter og bare smashe alt. Smash, smash, smash! Når man smasher alt så spruter det ut masse bolter, som du samler opp og bruker til å kjøpe kule våpen.

Ett morsomt våpen er Discogranaten, som tvinger fiendene til å danse teit disco – og da er det bare å blæste dem! Det jeg gleder meg mest til når jeg spiller er å tjene opp nok bolter til å kjøpe nye, gøyale våpen. Det er megafett å teste de nye våpnene når man først har kjøpt dem. Da får man den følelsen:

«åh, så kult! Så kule de våpnene er!»

Bortsett fra én gang. Da samlet jeg opp skikkelig lenge til et våpen jeg synes så dødskult ut, men da jeg først fikk det, så ble jeg sååå skuffa. Det var 27 000 bolter rett i dass!

Det er veldig fine farger i spillet. Jeg tenker på filmen «Tomorrowland» når jeg spiller «Ratchet & Clank», for byene er ganske like bygningene, skysraperene, flyvende tog, jet-ryggsekk – sånne ting som er i «Tomorrowland».

ratchet-ps4-3
FUTURISTISK: Fields mener den visuelle stilen i «Ratchet & Clank» minner om «Tomorrowland». Og en liten animasjonsfilm.

Det er skikkelig bra kvalitet i spillet, så det føles nesten som å spille i en liten animasjonsfilm.

Dessuten elsker jeg at hele spillet har norsk tale, for da føler jeg at jeg får med meg mer av detaljene i spillet, og ikke går glipp av så mye.

Dette er min første anmeldelse, så jeg har ikke vært så flink til å finne sånne småfeil som kanskje sure gamlinger som deg (MEG??? red.anm.) ville funnet, men jeg tror også det er fordi spillet har vært så gøyalt. Det har spennende oppgraderinger, god humor, kule figurer, flotte landskap og fiender som jeg digger å smashe.

Akkurat som jeg digger å spise godis.

Derfor gir jeg «Ratchet & Clank» en kjempegod karakter, og varm anbefaling.

Vurdering: 9/10

Anmeldelsen er skrevet av Gabriel Fields (11).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s