Slik vil du (kanskje) bruke Facebook innen fem år

facebook-oculus2-1200-80
Mark «Zucka» Zuckerberg demonstrerer at man ikke nødvendigvis trenger å se døv ut med VR-hjelm på hodet (man kan se kul ut også).

Da Facebook kjøpte opp Oculus VR for en par år siden, var det en indikasjon på at virtuell virkelighet faktisk kan bli noe alle vil bruke.

Du vet, de fremtidsaktige Robocop-brille-maskene som folk flest opplever som noe tåket sci-fi-greier som hører hjemme langt oppe i cyberspace. Ja det, ja – Facebook tror det kommer til å bli ny, sosial greie.

Etter oppkjøpet på rundt 13 milliarder norske kroner i 2014, ble det i alle fall for meg, en slags sikkerhet for at denne teknologien ikke bare er en gimmick, som mye annen ny teknologi, men som noe en av vår tids mest innovative og suksessfulle teknologi- og sosiale medieselskap stiller seg bak.

Det er lett å se hvordan VR åpner for splitter nye opplevelser innen spill og  filmmediet – det er lett å se hvordan kraften av å dra briller over øynene som manipulerer hjernen, og får deg til å føle at du er helt andre steder, etablerer seg som et kraftfullt medie. Likevel har det vært vanskelig for meg å begripe hvordan VR som en sosial kommunikasjonsplattform fungerer i prakis.

Nå har de første eksemplene på hvordan dette kan gjøres i praksis blitt demonstrert.

Saken fortsetter under videoen:

Videoen som ble vist frem på Facebooks utviklerkonferanse F8, viser en slags bildedelingsfunksjon hvor brukerne befant seg «inne» i et 360-graders bilde av kjente landemerker, blant annet Big Ben i London. I dette rommet kan man kommunisere med venner, som representeres ved kunstige hender og hoder.

Det er usikkert om disse tech-demoene materialiserer seg i det hele tatt, men det gir i alle fall en indikasjon på hvordan VR kan brukes som et sosialiseringsverktøy.

Sammenligner man denne formen for interaktiv kommunikasjon med de enkle snakkeboblene som vi bruker i dag, kan vi skimte hvilket potensial som ligger for VR-kommunikasjon i sosiale medier i tiden fremover.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s